Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی مدارس دولتی شهرستان سنندج در هنگام ثبت نام از والدین درخواست کمک دارند و این درخواست به گونه‌ای است که شکل اجباری به خود گرفته و مدیر مدارس در صورت واریز وجه به حساب مدارس اقدام به ثبت نام دانش‌آموزان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، در پی تماس‌های تلفنی برخی والدین و دانش‌آموزان مدارس سنندج با خبرگزای فارس، والدین دانش‌آموزان اعلام کرده‌اند ثبت نام در مدارس منوط به پرداخت کمک به مدرسه شده است و این درحالیست که سال گذشته نیز مبالغی از والدین اخذ شد ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا، مدارس از اسفند ماه تعطیل شد و قطعا کمک‌های سال گذشته باید امسال نیز برای دانش‌آموزان محاسبه شود و مدیران درخواست وجه جدید از والدین نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر یکی از دانش‌آموزان مدرسه دخترانه فتحی کرجو شهرستان سنندج اعلام کرد: سال گذشته مبلغ 300 هزارتومان در حین ثبت نام به مدرسه کمک کردم و امسال مدیر مدرسه درخواست کمک تا سقف یک میلیون تومان کرده است.

وی با اشاره به اینکه کمک به مدارس دولتی از سوی والدین اجباری نیست، اعلام کرد: مدیران مدارس کمک‌ به مدرسه را از مصوبات جلسات انجمن اولیا و مربیان ذکر می‌کنند و اعلام می‌دارند که خود اولیا این تصمیمات را گرفته‌اند اما انجمن اولیا متشکل از چند نفر  از والدین دانش‌آموزان بوده و نباید برای کل دانش‌آموزان مدارس تصمیم‌گیری کنند.

وی با کمک اجباری مدارس اظهار مخالفت کرد و بیان داشت: این کمک‌ها هر ساله بالاجبار ادامه دارد و هر سال نیز با اطلاع به رسانه‌ها و آموزش و پرورش مناطق اما متاسفانه هیچ برخورد جدی صورت نگرفته است.

والدین یکی از دانش‌آموزان مدارس آزادگان سنندج نیز اعلام کرد: من توان پرداخت کمک به مدرسه را ندارم و اگر قرار باشد هزینه‌ای برای کمک به مدرسه به صورت اجباری از من اخذ شود مجبور به قرض کردن خواهم شد چرا که در شرایط کرونای امسال کسب و کارم به تعطیلی کشیده شد.

براساس اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،« دولت موظف به تامین رایگان وسایل آموزشی و پرورشی مدارس دولتی تا پایان دوره متوسطه است»، اما همچنان در مد ارس دولتی کمک به مدارس ادامه دارد و باید مسوولان به این مهم رسیدگی کنند.

اخذ وجه در هنگام ثبت نام مدارس مجاز نیست

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با تاکید بر اینکه اخذ هرگونه وجه به غیر از هزینه بیمه و کتاب‌های درسی در زمان ثبت نام مدارس مجاز نیست، از تعبیه بخش نظارت همگانی بر فرایند ثبت نام در سامانه پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش به منظور دریافت نظرات مردمی خبر داد .

رشید قربانی با اعلام این خبر گفت: با طراحی این سامانه، وظیفه نظارتی را گسترده کرده‌ایم تا با ثبت نظارت همگانی بر فرایند ثبت نام و اخذ گزارشات مردمی، زمینه تکریم ارباب رجوع و صیانت از حقوق مردم بیش از پیش فراهم شود.  

وی با اشاره به استقرار ستاد نظارت بر ثبت نام دانش‌آموزان در اداره‌کل و شهرستان‌ها و مناطق تابعه استان، گفت: این ستاد به منظور نظارت بر ثبت نام، رسیدگی به درخواست‌‎ها، شکایات و پاسخگویی به سئوالات مردمی تشکیل و در سطح استان و شهرستان روند ثبت نام را رصد و به صورت روزانه مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

 وی از نظارت حضوری و غیر حضوری بر  فرایند ثبت نام دانش‌آموزان در سطح استان و شهرستان‌ها و مناطق خبر داد و گفت: بر اساس برنامه زمان بندی شده، با حضور اعضای ستاد نظارت، روند ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس رصد، پایش و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

قربانی افزود: هم چنین به صورت غیر حضوری و الکترونیکی نیز از طریق سامانه نظارت و با تعبیه فرم‌های خود اظهاری و هم چنین بخش‌های، ثبت گزارش مردمی و نظارت همگانی بر فرایند ثبت نام، نحوه و کیفیت ثبت نام، برخورد عوامل اجرایی و آموزشی مدارس مورد ارزیابی قرار گرفته و با افراد خاطی برخورد قانونی صورت می گیرد .

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اخذ هر گونه وجه به غیر از هزینه بیمه و کتاب‌های درسی در زمان ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس دولتی و عادی را ممنوع اعلام کرد و گفت: این موضوع در مدارس خاص از جمله استعدادهای درخشان، شاهد، هیات امنایی، نمونه و مدارس غیر دولتی تابع ضوابط و شییوه نامه‌های ابلاغی است.

کمک به مدارس باید داوطلبانه باشد

وی یادآور شدد : کمک‌های داوطلبانه مردمی به مدارس در طول سال تحصیلی و با رضایت اولیای گرامی خواهد بود و اجباری بر این موضوع نیست .

وی با بیان اینکه تنها برای ثبت نام دانش آموزان پایه های ورودی ( اول ابتدایی، هفتم و دهم ) نیاز به مراجعه حضوری والدین و دانش آموزان در مدارس است، اظهار داشت: بر اساس ابلاغیه صورت گرفته برای ثبت نام دانش آموزان میان پایه، الزامی به حضور والدین برای ثبت نام در مدارس نیست و مدارس مکلف هستند بدون حضور والدین نسبت به ثبت نام دانش آموزان اقدام نمایند .

رییس ستاد نظارت بر ثبت نام استان در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه سامانه پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش به نشانی http://shekayat.medu.ir  آمادگی دارد علاوه بر شکایات رسمی ، گزارش های مردمی را نیز دریافت و پیگیری کند، تصریح کرد: هم استانی های عزیز به خصوص والدین دانش آموزان می توانند با مراجعه به این بخش، نسبت به ثبت  گزارش مردمی اقدام نموده و بلافاصله این گزارش ها توسط ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایت بررسی و به آنها رسیدگی خواهد شد .    

قربانی با اشاره به تعبیه بخش نظارت همگانی بر فرایند ثبت نام در سامانه پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به نشانی http://shekayat.medu.ir  گفت: اولیای گرامی دانش آموزان با مراجعه به این بخش می‌توانند جهت ثبت گزارش مردمی در خصوص‌ وضعیت فرآیند ثبت نام دانش آموز‌خود، اظهار نظر کرده و بر اساس راهنمایی صورت گرفته به سئوالات پاسخ دهند. 

وی با تاکید بر ضرورت تکریم مراجعین محترم در واحد های اداری و آموزشی، از کلیه کارکنان اداری و عوامل اجرایی و آموزشی مدارس استان خواست در هنگام حضور ارباب رجوع در ادارات و مدارس با سعه صدر و گشاده‌رویی پاسخگوی مراجعین محترم باشند و ضمن رسیدگی به درخواست آنها، راهنمایی های لازم را ارائه نمایند.

وی اضافه کرد: شماره تلفن مستقیم 33160210 ستاد نظارت بر ثبت نام دانش‌آموزان مستقر در اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش کردستان، آماده دریافت، نظرات، پیشنهادات، انتقادات و شکایات مردمی است.

انتهای پیام/2330/72

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل آموزش و پرورش کردستان کمک اجباری مدارس ثبت نام دانش آموزان پاسخگویی به شکایات نظارت بر ثبت نام آموزش و پرورش مدارس دولتی ستاد نظارت ثبت نام کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۴۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند

به گزارش خبرنگار مهر، محسن خیرمند ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از برگزاری کارگاه‌های هویت و رفتار در مدارس استان مرکزی اظهار کرد: دانش‌آموزان گروه سنی کودک و نوجوان برای جذب تعالیم تربیتی، اخلاقی و مراقبتی انعطاف پذیر بوده و اگر به شکلی صحیح تربیت شوند، از گزند آسیب‌های نهفته در جامعه، مصون می‌مانند.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های هویت و رفتار در مدارس استان مرکزی گفت: پیشگیری سطح یک، کارآمدترین سطح است و دوره هویت و رفتار به طور مستمر در مدارس استان مرکزی برگزار می‌شود.

خیرمند گفت: مدارس به عنوان محلی که کودکان و نوجوانان بخش عمده‌ای از زمان مفید روز خود را در آن می‌گذرانند، پایگاهی مناسب برای ارائه تعالیم تربیتی، رفتاری و خودشناسی است.

وی ادامه داد: در این راستا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با درک اهمیت موضوع، در اقدامی ابتکاری و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان مبادرت به برگزاری دوره‌های خودآگاهی برای دانش‌آموزان کرد.

خیرمند دانش‌آموزان را آینده‌سازان کشور دانست و افزود: هرگونه برنامه‌ریزی در راستای تربیت صحیح شخصیت آن دانش‌آموزان، جامعه‌ای پویا و غنی از ارزش‌ها را برایمان به ارمغان می‌آورد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: برگزاری دوره‌های خودآگاهی برای دانش‌آموزان تحت عنوان هور، اقدامی بود که این معاونت از دو سال گذشته پیشبرد آن را دنبال کرده و در بدو امر اقدام به تربیت مربیان آموزشی از میان مشاورین معرفی شده از سوی اداره کل آموزش و پرورش کرد که تاکنون بالغ بر ۱۷۰ مربی برای تدریس به دانش‌آموزان تربیت شده‌اند.

وی گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، دوره‌های هویت و رفتار را مبتنی بر آگاهی‌بخشی و تربیت برای دانش‌آموزان دختر مقاطع متوسطه اول و دوم دنبال کردیم که بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، بازخوردهای خوبی را از خود دانش آموزان، مربیان و عوامل اجرایی مدارس دریافت کردیم.

خیرمند بیان کرد: کارآمدی این دوره در گرو استمرار آن است که مطابق هماهنگی صورت گرفته، به دنبال تداوم در برگزاری این کارگاه‌ها هستیم و به طور حتم سال آینده با تربیت مربیان آقا، اجرای این طرح برای مدارس پسرانه را نیز دنبال خواهیم کرد.

کد خبر 6100669

دیگر خبرها

  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد